Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

tuinzigt westerparkMedio 2016 zijn buurtbewoners in het kader van ’Typisch Tuinzigt’ gevraagd om mee te denken over wat zij als kwaliteiten, aandachtspunten en kansen zien voor de wijk Tuinzigt. Een groot aantal bewoners heeft hieraan gehoor gegeven en meegedacht. Een van de thema’s die hier is besproken is de herinrichting van het Nelson Mandelaplein. Aanvullend zijn in december en januari verschillende bewoners gevraagd naar kansen en ideeën voor herinrichting van het plein en zijn gesprekken gevoerd met de woningcorporaties WonenBreburg en AlleeWonen. De eerste uitkomsten zijn verwerkt in een eenvoudige tentoonstelling in de Nieuwe Meidoorn.

Gebiedsbezoeken deze week
In de middag van woensdag 22 februari tussen 14.30 en 16.30 wordt er een workshop georganiseerd in de sportzaal aan de Palmstraat voor de jongeren in Tuinzigt. Zij worden gevraagd om mee tedenken over de herinrichting van het Nelson Mandelaplein.

Op donderdag 23 februari komen we in de middag tussen 10:00 en 16:00 langs in Tuinzigt en bellenwe aan bij omwonenden en mensen uit de directe omgeving van het plein, we zijn hier de hele middag rondom het plein aanwezig. Mocht u zin en tijd hebben, dan bent u van harte welkom om vandaag of morgen langs te komen!

Vervolg
In maart wordt het eerste schetsontwerp gepresenteerd en besproken met bewoners. Vervolgens zal er in april/ mei aan de uitwerking van het ontwerp gewerkt worden. In mei zal er een inloopbijeenkomst plaatsvinden voor bewoners en in juni wordt het ontwerp namens de bewoners overgedragen aan de gemeente Breda! Na de zomervakantie maakt de gemeente de technische tekeningen, worden aannemers gevraagd om een offerte te maken, zodat begin 2018 gestart kan worden met de aanleg van het plein!

MeidoornVanaf 1 oktober 2016 is het beheer van de Nieuwe Meidoorn in handen van bewoners. Dit is een oude droom die nu uit gaat komen. U wordt uitgenodigd om u zo volledig mogelijk hierover te laten informeren.
U bent daarom van harte welkom op maandag 10 oktober van 15.00 tot 17.00 of van 19.00 tot 21.00 uur.

Er zal 2 maal een korte presentatie gegeven worden waarna er in gesprek kan worden gegaan over de mogelijkheden van bewonersbeheer.

U kunt gebruik maken van de presentatie tussen 15.00 tot 17.00 of  als het u beter uitkomt van 19.00 tot 21.00 uur.

Vanzelfsprekend wordt er een gezellig moment van gemaakt.


Bewonersplatform
De nieuwe Meidoorn, Surplus welzijn, AlleeWonen.

typisch tuinzigtOp Maandag 19 september was er de bewonersavond van Typisch Tuinzigt waarbij B-inmotion de uitkomst van het bewonersadvies overdraagt aan de gemeente Breda en de bewoners van Tuinzigt. Er was een geweldige opkomst en Patrick van Lunteren- Wethouder van Breda- was zeer enthousiast over de ideeën en reacties die binnengekomen zijn en wil zo snel mogelijk aan de gang. Alle aangedragen ideeën van deze avond zijn slechts schetsen en zijn niet definitief. De definitieve keuzes zullen in een later stadium na nog een aantal gesprekken tussen de gemeente en bewoners gemaakt worden.

Typisch tuinzigt wethouderEr is gesproken over het lot van de Nieuwe Meidoorn en het Honk. Op dit moment is er een zeer actieve groep bewoners bezig om het beheer van de zaal, keuken en de (alcoholvrije) bar op zich te nemen zodat er weer met grote regelmaat activiteiten kunnen plaatsvinden. ’t Honk naast de Nieuwe Meidoorn zal worden verhuurd. De Jongeren van het Honk zullen voor evenementen in de Meidoorn terecht kunnen. Of dit allemaal gaat lukken zal in oktober bekend worden gemaakt.

De uitkomst van het bewonersadvies is op te splitsen in een aantal gedeelten. Hiervoor zijn 4 groepen gevormd met elk hun eigen onderwerp. Iedereen kon aanschuiven bij het onderwerp waar ze zich het meest betrokken bij voelen.

  • Openbare ruimte zoals De baan en het plein
  • Hondenpoep en zwerfafval
  • Verkeer
  • Algemeen/overig

typisch tuinzigtBeste Tuinzigtenaar,

Op maandag 19september houdt b-inmotion en de gemeente Breda een bewonersavond in de Nieuwe Meidoorn.

Groener, toegankelijker, veiliger en schoner. Dat waren de duidelijkste wensen van de bewoners. Zij overhandigden het bewonersadvies 'Typisch Tuinzigt' op 28 juni aan de wethouder. 8-in motion haalde de ideeën en wensen bij de bewoners op. Nu draagt ze het stokje over aan de bewoners en de gemeente.

Wethouder Patrick van Lunteren was zo enthousiast over Typisch Tuinzigt dat hij aankondigde direct na de vakantie met de buurt aan de slag te gaan. Als eerste komt het Centrumgebied aan bod.

Het onderhoud van de buurt kan beter, hondenpoep en zwerfvuil zijn de grootste ergernis. En waar is de hondenwachter? Veel klachten over het verkeer. Er wordt te hard gereden en de busroute is wel erg mager. De buurt wil ook meedenken over de inrichting, groen en parkeerplaatsen.

Dankzij het bewonersadvies is duidelijker geworden wat Typisch Tuinzigt is. Bewoners, winkeliers. gemeente en anderen kunnen nu samen gaan bepalen hoe het Nelson Mandelaplein eruit kan komen te zien. Of een antwoord vinden op de vraag wat de wijk wilt met de Groene Baan.

Wethouder Patrick van Lunterenen zijn collega's gaan graag met u om de tafel om te bespreken welke onderwerpen het eerst aangepakt moeten worden en hoe de bewoners daaraan bij kunnen dragen. Eén ding is wel duidelijk. Bewoners willen graag zelf aan de slag, maar niet eindeloos
vergaderen.

Heel belangrijk is de vraag die bewoners zelf stellen: "Wie wordt de man of vrouw die netwerkt, ondersteunt. mensen bij elkaar brengt en op zoek gaat naar enthousiaste mbewoners?"

Genoeg onderwerpen om verder te praten op 19 september. Iedere inwoner van Tuinzigt is dan van harte welkom, we hopen dus dat jij ook komt!
Zaal open om 19.15 start om 19.30.


Graag tot dan.
Wiet kerkhoven
Fysiek wijkbeheerder Zuid-West

Wil je het bewonersadvies Typisch Tuinzigt lezen? We sturen je graag de PDF versie per mail. Vraag het aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je het beeldverslag van de Typisch Tuinzigt tours zien? Dit is de link:
https://www.youtube.com/watch?v=0CLWad42pqs&feature=youtu.be

Ben je ook benieuwd naar het resultaat van Typisch Tuinzigt?
Kom met je buren en praat mee! Di 28 juni, 19.00 u, de Nieuwe Meidoorn

De afgelopen weken gingen 73 bewoners mee op één van de Typisch Tuinzigt Tours door de buurt. We bezochten markante locaties in de buurt, actieve buurtbewoners, mooie, verborgen plekken en lokale organisaties. Onderweg ontmoetten we buurtgenoten met verhalen over de geschiedenis, een goed idee of een bijzondere plek. We zochten en vonden ideeën en inspiratie in de buurt. Op 28 juni presenteren bewoners hun advies aan wethouder Patrick van Lunteren in de Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115

Pagina 1 van 3

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl