Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Clubs en verenigingen Welkom in Westerwiek

Breda –Elisabeth Westerwiek staat als woon-zorgcentrum midden in de samenleving en staat open voor haar omgeving. Daarbij richt zij zich niet alleen op de oudere bewoners, maar stelt zij haar deuren open voor iedereen.  Verenigingen en hobbyclubs zijn welkom om er in overleg activiteiten en bijeenkomsten te organiseren. In het huidig economisch klimaat is het immers steeds lastiger om passende en betaalbare huisvesting te vinden. Op 15 maart a.s. kunnen bezoekers tijdens de open dag van zorg & welzijn kennismaken met Elisabeth Westerwiek.

Zo werkt Elisabeth Westerwiek samen met: Jan Verstraeten
Jan Verstraeten is vrijwilliger bij Elisabeth Westerwiek. Iedere dinsdag is hij aanwezig bij het wijkinformatiepunt. Maandelijks organiseert hij met veel plezier, voor circa 100 bezoekers de bingomiddag op de 3e woensdag van de maand. “Mensen die hier voor het eerst komen wisten niet dat het zo gezellig zou zijn! Waar vind je nog een locatie waar je € 0,75 voor een kop koffie betaalt en ook nog een gezellige middag hebt?” Tijdens de open dag op 15 maart is Jan te vinden bij de stand van het wijkinformatiepunt. De vrouw van Jan, Adrie Verstraeten, is die dag met de hobbyclub aanwezig.

Zo werkt Elisabeth Westerwiek samen met: Ria Otterspeer
Ria Otterspeer is als vrijwilliger binnen Westerwiek actief op verschillende fronten. Iedere 1e donderdag van de maand organiseert zij de Varia avond. Het programma varieert van een rik competitie of bloemschikken tot een muzikale avond vol meezingers. Voor slechts € 2,- kunnen bezoekers deelnemen aan de avond. Activiteiten worden niet alleen voor bewoners georganiseerd, maar vooral ook voor iedereen in de wijk. Buurtbewoners met elkaar verbroederen staat hoog in het vaandel. Dat is tegelijkertijd ook de kracht van Westerwiek. “Wie hier voor het eerst binnenstapt, komt in een warm bad terecht. Er wordt aandacht geschonken. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen is welkom”, aldus Ria Otterspeer.

Open dag van zorg en welzijn
Tijdens de open dag van zorg en welzijn op zaterdag 15 maart a.s. zijn er tussen 11.00 en15.00 uur diverse demonstraties. Locatie Westerwiek heeft voor jong & oud een afwisselend programma samengesteld. Het kindercomité toont een greep uit de 30 jaarlijks georganiseerde activiteiten. De hobbyclubs demonstreren tijdens de open dag kaarten maken & breien.  Er worden rondleidingen gegeven en ’s middags is er een inline dance-demonstratie. Ook zijn er diverse standhouders aanwezig, zoals de ATEA-groep, AlleeWonen,  Geheugenwinkel en Stichting Elisabeth. Elisabeth Westerwiek is gunstig gelegen tussen de wijken Tuinzigt en Westerpark aan de Argusvlinder 298.

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.