Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in C:\domains\tuinzigtwesterpark.nl\wwwroot\plugins\content\jcomments\jcomments.php on line 25

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in C:\domains\tuinzigtwesterpark.nl\wwwroot\components\com_jcomments\classes\acl.php on line 17

Meidoornplein wordt Nelson Mandelaplein

Het plein wat in de volksmond het Meidoornplein genoemd word krijgt de naam Nelson Mandelaplein.

De gemeente was al enkele maanden op zoek naar een plein om uit respect voor Nelson Mandela een speciale plek naar hem te vernoemen. De gemeente geeft aan dat het plein gelegen tussen de Meidoornstraat, Egelantierstraat, Cypresstraat en Pijnboomstraat de mogelijkheid voor dialoog, verbinding en debat uitstraalt, zo worden de wijze lessen die Nelson Mandela nalaat in ere gehouden. Daarbij heeft het Meidoornplein nog nooit officieel een eigen naam gekregen en wordt het daarom in de volksmond Meidoornplein genoemd.

De voormalige president Mandela overleed op 5 december 2013 op 95-jarige leeftijd. Hij was van 1994 tot 1999 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Daarvoor stond zijn leven in het teken van strijd tegen de apartheid in zijn land.

De wijkraad Tuinzigt/Westerpark kan zich vinden in de naam Nelson Mandelaplein. Het sluit goed aan bij de steeds vaker gehoorde behoefte aan een centraal en herkenbaar punt in de wijk. Bovendien zorgt een naam voor het plein voor betere vindbaarheid en bereikbaarheid.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl