Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Uitbreiding Markenhage

markenhage bredaHet schoolbestuur van het Markenhage College heeft op 11 september 2014 haar groei- en verbouwingsplannen voor de toekomst uitgelegd. Als leidraad fungeerde een initiatiefplan dat voor een eerste (informele) beoordeling bij de gemeente Breda lag. In hoofdlijn komt het er op neer dat het plan is om op de huidige locatie van het Markenhage College (Emerweg 29 te Breda) drie middelbare scholen – Markenhage College, Michael College en Orion College – samen te voegen.

 

Één van de consequenties zal zijn dat het leerlingaantal drastisch zal toenemen van circa 1000 naar ten minste 1500 leerlingen, dit met alle gevolgen van dien. Ook is het plan om een campus te ontwikkelen waarbij ook meerdere gebouwen met een hoogte tot wel 12 meter worden gebouwd.

Tijdens de door het Markenhage College georganiseerde bijeenkomst op 11 september 2014 hebben de aanwezigen / omwonenden direct hun zorgen geuit over de plannen. Er zijn onder andere zorgen geuit over het onderdeel van het plan om een 40-tal parkeerplaatsen (totaal 46 parkeerplaatsen op eigen terrein) en fietsenstallingen aan te leggen op het op dit moment braakliggende terrein aan de achterkant van de school (ontsluiting via Vuurvlinder naast de speeltuin grenzend aan de achtertuinen Eikepage).

Naar aanleiding van de bijeenkomst hebben een aantal omwonenden zich verenigd in een initiatiefgroep om de plannen Markenhage College kritisch te volgen en op te komen voor de belangen van de direct omwonenden. Al snel bleek dat de zorgen omvangrijker zijn dan alleen het parkeren. Onze conclusie is dat de druk op de wijken Tuinzigt en Westerpark onvermijdelijk zal toenemen. Denk aan zwerfafval, hangjeugd etc. Maar ook de verkeersveiligheid en de verkeersstromen zijn een belangrijk punt van aandacht.

Op het door Markenhage College ingediende initiatiefplan heeft de Gemeente Breda inmiddels laten weten dat parkeren aan de achterzijde van het terrein niet wenselijk is. Ook heeft de gemeente Breda aangegeven dat het plan niet binnen de grenzen van het bestemmingsplan valt. De vraag is op welke wijze Markenhage College haar uiteindelijke plan zal aanpassen en indienen. Wij volgen dit kritisch.

Inmiddels zijn hebben wij ons initiatief toegelicht in de Wijkraad Tuinzigt/Westerpark. Ook zijn in de straten Eikepage, Vuurvlinder, Blauwtjes, Emerweg en Seringenstraat flyers verspreid. Op 26 november 2014 organiseren wij namelijk een bewonersavond om met alle belanghebbenden, omwonenden en geïnteresseerden informatie te delen én in gesprek te gaan over onder andere:

  •          de bouw- en ontwikkelplannen van Markenhage
  •          de voorgenomen aanpassingen van Markenhage op het bouwplan na reactie van de Gemeente Breda.
  •          wat vinden wij met z’n allen eigenlijk van dit plan het inventariseren en bespreken van zorgpunten van omwonenden
  •          de manier waarop we informatie delen en evt. vervolgstappen zetten

Als U ook na 26 november 2014 geïnformeerd wilt worden of indien u suggesties of informatie heeft over de ontwikkelingen, stuur dan een e-mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen iedereen zo veel als mogelijk op de hoogte te houden.

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.