Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Nieuwe stadsmarinier gebied Breda Zuid-West

 F.EwalsMijn naam is Frank Ewals en ik ben met ingang van 1 november de nieuwe stadsmarinier voor Breda Zuid-West, waaronder Tuinzigt en Westerpark vallen.

Ik ben de opvolger van Carla Doorman, die de afgelopen jaren met veel inzet uw stadsmarinier is geweest.

Ik ben 57 jaar en woon sinds 1996 in Breda met mijn vrouw en twee zoons. Na zes jaar een meer algemeen bestuurlijk-juridische functie vervuld te hebben heb ik in 2002 binnen de gemeente Breda de overstap gemaakt naar de wijk. Ik was de eerste veiligheidsmedewerker op wijkniveau, die toen nog veiligheidsregisseur werd genoemd. Mijn werkgebied was Breda-Noord en de stationsbuurt.

In 2010 ben ik benoemd tot stadsmarinier voor de Hoge Vucht, Doornbos-Linie en Teteringen. Als stadsmarinier vervul ik een brugfunctie tussen de wijk en het gemeentebestuur voor wat betreft de aanpak van onveiligheid en overlast. Ik heb een nauw contact met bewonersgroepen en allerlei organisaties die in de wijk werkzaam zijn, zoals politie, woningcorporaties en jongerenwerk. Ik breng bewoners en professionals bij elkaar en geef leiding aan de aanpak van het probleem.

Na dus ongeveer 12 jaar maak ik de overstap naar een ander stadsdeel.

Ik hoop dat ik de contacten die mijn voorgangster in uw wijk heeft gelegd verder kan versterken en uitbouwen.

Een van de onderwerpen waar ik mij mee bezig houdt is de aanpak van jongeren- en drugsoverlast en het tegengaan van woninginbraken. Belangrijk aandachtspunt is ook Haagweg en omgeving. Ik hoop samen met bewoners en professionals daar een aantal verbeteringen tot stand te brengen. Een flinke klus waar ik mij graag voor wil inzetten.

U kunt mij bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14076 of rechtstreeks via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.