Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Buurtonderneming de Nieuwe Meidoorn

Buurthuis De Meidoorn in Tuinzigt wordt buurtonderneming

BREDA - Buurthuis Meidoorn in de wijk Tuinzigt begint binnenkort een tweede leven. Momenteel wordt het pand aan de Meidoornstraat getransformeerd tot buurtonderneming.

In het pand, dat de naam ‘De nieuwe Meidoorn’ zal dragen, komen volgens adviseur Hans van Agt met name bedrijven te zitten die een maatschappelijke functie hebben voor de wijk. “Die partijen hebben we specifiek daarop geselecteerd. De Kober groep komt er met een voorschool, ATEA gaat zich er vestigen met het project Werk aan de wijk en er zal dagbesteding en bewegingsactiviteiten worden georganiseerd voor ouderen.”

 

Buurtverenigingen en wijkraden mogen het gebouw ook gebruiken om vergaderingen te beleggen. “Daarnaast komt er een bedrijfsrestaurant waar ook wijkbewoners terecht kunnen voor een eenvoudige maaltijd en een kopje koffie met iets lekkers erbij. Ook zeer geschikt voor ZZPérs om te (net)werken. De Nieuwe Meidoorn blijft het bruisende hart van de wijk”, aldus Van Agt.

Voor de verbouwing is er volgens Van Agt overleg gevoerd met  bewoners en ondernemers van Tuinzigt. “Veel mensen vonden het jammer dat het buurthuis werd gesloten, sommigen hadden er wel begrip voor.” Volgens de adviseur is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners. Zo hebben zij onder andere ook de nieuwe naam bedacht voor het gebouw.

Volgens Van Agt is de Nieuwe Meidoorn een goed voorbeeld van een nieuwe soort buurthuis met een ander dekkingsmodel. “Het gebouw moest van de gemeente ook marktconforme huur opbrengen. We hebben nu een oplossing gevonden waarbij het pand haar maatschappelijke toegevoegde waarde voor de buurt blijft houden." Als alles goed gaat wordt de Nieuwe Meidoorn in april feestelijk geopend.

Bron:bredavandaag.nl

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.