Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Einde voor wijkraad en wijkkrant in Tuinzigt en Westerpark

wijkraadOp de algemene vergadering van de Stichting Wijkraad Tuinzigt/Westerpark van 8 oktober 2015 heeft zowel het voltallig bestuur van de wijkraad alsmede de redactie van de Wijkkrant Tuinzigt/Westerpark te kennen gegeven -met pijn in het hart per- 31 december 2015 te zullen stoppen.

Daarbij hebben zij tevens een oproep gedaan aan bewoners om de taken over te nemen.

De reden voor dit besluit is dat de advertentie inkomsten van de wijkkrant, die iedere editie schoon opgaan aan het drukken en bezorgen daarvan, door de gemeente Breda gezien worden als eigen vermogen van de Stichting Wijkraad Tuinzigt/Westerpark, waardoor haar opeenvolgende subsidieaanvragen van 2013, 2014 en 2015 zijn afgewezen.

Ondanks herhaald bezwaar tegen het besluit van de gemeente, waarbij is aangetoond dat de wijkkrant -los van de wijkraad- geheel zelfstandig draait en ondanks een officieel verzoek de financiën van de wijkkrant en van de wijkraad los van elkaar te zien, blijft de gemeente Breda hardnekkig weigeren de wijkraad subsidie te verlenen. De hoop was nog gevestigd op de nieuwe subsidieverordening 2016 maar inmiddels is de subsidieaanvraag voor 2016 op dezelfde grond eveneens afgewezen.

Omdat het toch niet zo kan zijn dat de wijkraad afhankelijk wordt gemaakt van de wijkkrant doordat de redactie gedwongen wordt de wijkraad te financieren, is er een onwerkbare situatie ontstaan. De op 31 december aanwezige financiële reserves van de wijkkrant, zijn nodig om de adverteerders het uitbrengen van de wijkkrant te garanderen.

 

Zowel de wijkraad als de redactie van de wijkkrant vinden het uitbrengen van een aan huis bezorgde wijkkrant een ideale manier om de bewoners van Tuinzigt/Westerpark te bereiken en te informeren over wat er in de wijken gebeurt. Diverse partners die in de wijk werkzaam zijn, evenals de gemeente zelf, maken gebruik van de wijkkrant om hun zaken onder de aandacht te brengen, terwijl de ondernemers uit de wijken tegen gunstige prijzen door middel van de advertenties veel bewoners kunnen bereiken. De gemeente is echter van mening dat het uitbrengen van een papieren wijkkrant geen taak is van de wijkraad.

De redactie van de wijkkrant is van mening dat het geen taak is van een wijkkrant om indirect de gemeente te subsidiërenDit is voor de redactie de reden waarom tot het stoppen van de werkzaamheden is besloten.

Op de algemene vergadering van 10 december 2015 hebben het bestuurvan de wijkraad en de redactie van de wijkkrant afscheid genomen en daarbij tevens de hoop uitgesproken dat alsnog mensen zich zullen melden om de werkzaamheden over te nemen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Wijkraad Tuinzigt/Westerpark

Redactie Wijkkrant Tuinzigt/WesterparkNoot van de redactie tuinzigtwesterpark.nl:
Omdat de website tuinzigtwesterpark.nl en de daarbij behorende facebook- en twitter pagina geen onderdeel zijn van de wijkraad of de wijkkrant maar een particulier initiatief is zullen deze nog wel blijven bestaan.

 kerstwensen wijkraad 2015

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.