Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Plannen voor markt bij winkelcentrum Tuinzigt

bredaImpuls voor openbare ruimte winkelcentrum Tuinzigt.

Breda investeert € 995.000,- in de openbare ruimte bij winkelcentra De Berg, De Donk, Heksenwiel en Tuinzigt. Plannen hiervoor zijn in overleg met de winkelcentra opgesteld en gaan voornamelijk over een verbetering van de wegen, parkeerplaatsen en het groen. De gemeente wil hiermee de aantrekkelijkheid van de winkelgebieden versterken en eigenaren en ondernemers stimuleren om ook zelf te investeren.

Tuinzigt gaat dit jaar experimenteren met een markt bij de ingang van het winkelcentrum. Dit vraagt om een nieuwe aanleg van de entree en enkele troittors.

Wethouder Boaz Adank: “De afgelopen maanden zijn we volop in gesprek geweest met de eigenaren en ondernemers van de winkelcentra. We willen immers het beste rendement halen uit het geld dat door de raad beschikbaar is gesteld. En daar bovenop gaan de winkelcentra natuurlijk ook zelf investeren. Ik ben ervan overtuigd dat dankzij al deze investeringen de winkelcentra straks klaar zijn voor de toekomst.”

Tuinzigt gaat dit jaar experimenteren met een markt bij de ingang van het winkelcentrum. Dit vraagt om een nieuwe aanleg van de entree en enkele troittors.

Op 3 maart neemt de gemeenteraad een besluit over de investeringen in de openbare ruimte van de winkelcentra. Daarna worden de plannen samen met de eigenaren en ondernemers nader uitgewerkt en volgt er een aanbesteding.

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.