Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Praat mee over het centrumgebied van Tuinzigt

tuinzigt westerparkHet centrumgebied is het visitekaartje van Tuinzigt.

Daarom vinden bewoners en ondernemers een goede uitstraling steeds belangrijker. Veel bezoekers van buiten Tuinzigt komen hier winkelen en krijgen daardoor een indruk van de wijk. Maar een goede uitstraling komt niet vanzelf. Als we bewoners en ondernemers mogen geloven, zijn er dingen die toch beter kunnen.

Wat te denken van het hondenpoepprobleem op de groene baan en het storten van vuil op straat? Verder vinden mensen het Nelson Mandelaplein te saai, te ongastvrij en in de zomer te heet. Men denkt dat het meer mogelijkheden heeft dan waar het nu voor gebruikt wordt. En als het gaat om het winkelcentrum, vrezen ondernemers dat er minder klanten komen.

Bewoners worden uitgenodigd
Maar voordat de gemeente iets gaat doen, wil men eerst van de bewoners zelf horen of hier echt iets moet gebeuren. En zo ja, wat dan? Om hier achter te komen is "B_in_motion" ingeschakeld. Dit is een onafhankelijk Bredaas bureau. Het heeft veel ervaring in het samen met bewoners zorgen voor een positieve impuls in buurten en wijken. U ontvangt in de tweede helft van april een uitnodiging voor een bijzondere reis door Tuinzigt; op zoek naar de pareltjes en verborgen plekjes van de buurt, op zoek naar typisch Tuinzigt! Daarmee kan goed worden bepaald wat voor type centrum het beste bij de wijk past.


Advies van Tuinzigt aan de gemeente
De resultaten van de ontmoetingen van deze reis worden uitgewerkt in de vorm van een advies aan de gemeente. Met dit advies gaat de gemeente samen met de wijk werken aan het oplossen van een reeks problemen. Het stadsbestuur heeft hier al geld voor beschikbaar gesteld. Hierbij bepaalt u het tempo van de overleggen met de gemeente en geeft u aan welk probleem met voorrang wordt aangepakt.

Projecten
I. Winkelcentrum Tuinzigt Het voorplein wordt op dit moment opgeknapt en is begin mei klaar. Door het verbreden van de toegang en loopgedeeltes krijgen ondernemers, en zeker ook bewoners, de kans om hier kramen te plaatsen.
II. De groene baan en Duindoornstraat Op het verhoogde wandelpad, met aan elke kant dubbele bomenrijen, moet een oplossing komen voor de hondenpoep. Samen met u wordt gekeken of de hellingen minder steil kunnen zodat ook mensen met rollator of invalidenwagen zonder moeite aan de overkant kunnen komen.
Op de paden rondom de hondenuitlaatplaats in de Duindoornstraat bleef te lang water liggen. Op verzoek van bewoners is een jaar geleden dit gebied opgeknapt. Vindt u dit voldoende? Moet er ook iets gebeuren aan het gebied rondom de voetbalkooi? En zo ja, wat dan?
III. Nelson Mandelaplein Al langer zijn er geluiden dat bewoners hier iets mee willen. Daarom heeft een stagiaire van het NHTV het plein gekozen als afstudeeropdracht. Deze stagiaire gaat samen met bewoners en in overleg met B_ in motion na welke wensen er over dit plein leven.

Iedereen is welkom
Heeft u belangstelling om mee te doen, dan wordt u van harte uitgenodigd een bijdrage te leveren. Of hebt u een mooi verhaal of een bijzondere plek en wilt u graag dat B_ in motion contact met u opneemt? Mail dan alvast naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en houdt u de brievenbus goed in de gaten! Benut deze uitnodiging ook om Tuinzigt eens met andere ogen te bekijken!

Informatie
Vragen over andere zaken in Tuinzigt kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De notitie van de gemeente, die de basis vormt van deze aanpak, kunt u lezen op www.breda.nl > Wonen, Wijken en Vervoer > Wijkgericht werken > Wijkplannen > Wijkplan Tuinzigt.

 

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.