Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Uitnodiging bewonersavond typisch tuinzigt 19 september

typisch tuinzigtBeste Tuinzigtenaar,

Op maandag 19september houdt b-inmotion en de gemeente Breda een bewonersavond in de Nieuwe Meidoorn.

Groener, toegankelijker, veiliger en schoner. Dat waren de duidelijkste wensen van de bewoners. Zij overhandigden het bewonersadvies 'Typisch Tuinzigt' op 28 juni aan de wethouder. 8-in motion haalde de ideeën en wensen bij de bewoners op. Nu draagt ze het stokje over aan de bewoners en de gemeente.

Wethouder Patrick van Lunteren was zo enthousiast over Typisch Tuinzigt dat hij aankondigde direct na de vakantie met de buurt aan de slag te gaan. Als eerste komt het Centrumgebied aan bod.

Het onderhoud van de buurt kan beter, hondenpoep en zwerfvuil zijn de grootste ergernis. En waar is de hondenwachter? Veel klachten over het verkeer. Er wordt te hard gereden en de busroute is wel erg mager. De buurt wil ook meedenken over de inrichting, groen en parkeerplaatsen.

Dankzij het bewonersadvies is duidelijker geworden wat Typisch Tuinzigt is. Bewoners, winkeliers. gemeente en anderen kunnen nu samen gaan bepalen hoe het Nelson Mandelaplein eruit kan komen te zien. Of een antwoord vinden op de vraag wat de wijk wilt met de Groene Baan.

Wethouder Patrick van Lunterenen zijn collega's gaan graag met u om de tafel om te bespreken welke onderwerpen het eerst aangepakt moeten worden en hoe de bewoners daaraan bij kunnen dragen. Eén ding is wel duidelijk. Bewoners willen graag zelf aan de slag, maar niet eindeloos
vergaderen.

Heel belangrijk is de vraag die bewoners zelf stellen: "Wie wordt de man of vrouw die netwerkt, ondersteunt. mensen bij elkaar brengt en op zoek gaat naar enthousiaste mbewoners?"

Genoeg onderwerpen om verder te praten op 19 september. Iedere inwoner van Tuinzigt is dan van harte welkom, we hopen dus dat jij ook komt!
Zaal open om 19.15 start om 19.30.


Graag tot dan.
Wiet kerkhoven
Fysiek wijkbeheerder Zuid-West

Wil je het bewonersadvies Typisch Tuinzigt lezen? We sturen je graag de PDF versie per mail. Vraag het aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je het beeldverslag van de Typisch Tuinzigt tours zien? Dit is de link:
https://www.youtube.com/watch?v=0CLWad42pqs&feature=youtu.be

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.