Tuinzigt en Westerpark Breda nieuws en activiteiten

Nieuwsbericht Herinrichting Nelson Mandelaplein

tuinzigt westerparkMedio 2016 zijn buurtbewoners in het kader van ’Typisch Tuinzigt’ gevraagd om mee te denken over wat zij als kwaliteiten, aandachtspunten en kansen zien voor de wijk Tuinzigt. Een groot aantal bewoners heeft hieraan gehoor gegeven en meegedacht. Een van de thema’s die hier is besproken is de herinrichting van het Nelson Mandelaplein. Aanvullend zijn in december en januari verschillende bewoners gevraagd naar kansen en ideeën voor herinrichting van het plein en zijn gesprekken gevoerd met de woningcorporaties WonenBreburg en AlleeWonen. De eerste uitkomsten zijn verwerkt in een eenvoudige tentoonstelling in de Nieuwe Meidoorn.

Gebiedsbezoeken deze week
In de middag van woensdag 22 februari tussen 14.30 en 16.30 wordt er een workshop georganiseerd in de sportzaal aan de Palmstraat voor de jongeren in Tuinzigt. Zij worden gevraagd om mee tedenken over de herinrichting van het Nelson Mandelaplein.

Op donderdag 23 februari komen we in de middag tussen 10:00 en 16:00 langs in Tuinzigt en bellenwe aan bij omwonenden en mensen uit de directe omgeving van het plein, we zijn hier de hele middag rondom het plein aanwezig. Mocht u zin en tijd hebben, dan bent u van harte welkom om vandaag of morgen langs te komen!

Vervolg
In maart wordt het eerste schetsontwerp gepresenteerd en besproken met bewoners. Vervolgens zal er in april/ mei aan de uitwerking van het ontwerp gewerkt worden. In mei zal er een inloopbijeenkomst plaatsvinden voor bewoners en in juni wordt het ontwerp namens de bewoners overgedragen aan de gemeente Breda! Na de zomervakantie maakt de gemeente de technische tekeningen, worden aannemers gevraagd om een offerte te maken, zodat begin 2018 gestart kan worden met de aanleg van het plein!

© 2007-2016 Tuinzigtwesterpark.nl

Please publish modules in offcanvas position.